F-3 Mälarhöjdens skola

Årskursbloggen för F-3

3a v. 42

Jag och klassen vill tacka för den fantastiska uppslutningen på föräldramorgon då de presenterade sina Power Points. Måndag 23/10 kl. 8-9 ges ett nytt tillfälle för de som inte kunde sist. Välkomna!

Vill också observera er att en läxa om mänskliga rättigheter är medskickat hem i dag. Barnen ska intervjua 1-3 vuxna personer och ta med det på måndag 23/10. Detta kommer vara ett underlag för ett stapeldiagram de ska göra.

I veckan har vi fått möjligheten att få hit Inge som arbetar på skolans bibliotek en stund varje dag. Inge har haft högläsning och boksamtal om boken ”Borttappat: Katt, kompis, kalsong” skriven av Elin Lindell. Inge kommer tillbaka nästa vecka och fortsätter prata om hur en bra vän är. För de som vill läsa fortsättningen på boken så heter den ”Efterlysta: Harry Hansson och jag” och Inge hälsar att den finns på biblix.

På fredag har vi sedan vår väntade Kakmonstrets kakdag som vi väntat på! Efter lunch kommer eleverna att få lägga lite extra uppmärksamhet på vår Kakis och mysa med en kakbuffé. Min tanke till denna dag är att alla som vill får ta med lite kakor var (tänk typ 5 ballerinakakor) och dessa dukar vi sedan upp att dela på. Markera om det är med eller utan laktos och glöm inte att inget får innehålla nötter! (Självklart inget måste att baka för de som inte upptäckt detta fantastiska tidsfördriv).

Nedan ser ni vår tankekarta om vad vi bl.a. arbetat med i veckan. Önskar er en Trevlig helg! Petra

Föregående

Snäckans veckobrev43

Nästa

Vecka 42, 3b

1. Mikael From

Tack själva, det var fint att se!

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén