Solen skiner som aldrig förr och barnen kämpar med att orka jobba. Vi jobbar på bra och nu är det endast 8 dagar kvar i årskurs 3!

Vi har haft en intensiv vecka med både utvecklingssamtal, Höjdarkuppen och Fjärilsutsläpp! Utvecklingssamtalen har gått strålande och barnen visar stort ansvar för sin egen utbildning och utveckling!

Höjdarkuppen var en mycket härlig dag där klassen spelade som ett lag med stöttning samspel. Jätteroligt att se och viktigt för klassens samhörighet! Gr2 tog hem en ärofylld buckla som nu pryder klassrummet.

Idag fredag har vi avslutat tema fjärilar och haft ett fint fjärilsutsläpp i skolparken. Vi har lärt oss om utvecklingen från ägg, larv, puppa till fjäril och hur livscykeln ser ut. Vi har också studerat fjärilens delar, vad de äter och hur länge de lever. barnen har även själva forskat utifrån intresse och skrivit en egen faktatext om fjärilar.

I övrigt har vi börjat skriva brev till den nya klassläraren där de får berätta om sig själva, favoritämne, intressen samt vad de förväntar sig i årskurs 4.

Några föräldrar har efterfrågat tips på övningar, uppgifter appar under sommaren så här kommer några förslag.

Svenska: Skriva dagbok på dator eller för hand. Läsa böcker och återberätta.

Matte: Öva multiplikationstabellerna, huvudräkning. appar tex räkneapan, mattemums el matematik.klaxit.se. Klockan analog och digital; Moji klockis och Djungeltid.

Det finns också mycket blandade övningar på elevspel.se i olika ämnen.

Engelska; Prata engelska om man befinner sig i utlandet. Presentera sig, beställa mat och prata så mycket som möjligt.

Nästa vecka ska vi hinna med att starta ett litet NO-tema som är volym. Vi kommer att mäta, experimentera och baka!

På måndag kommer det en ny elev och hälsar på i klassen. Hon heter Matilda och kommer att börja i klassen till höstterminen. Vi hälsar henne välkommen!

Hoppas ni alla får en härlig helg och kanske tom lite bad!  Själv är jag badkruka men mina egna barn badar gärna. 🙂

Ha det fint!