Nu är det inte lång tid kvar i årskurs 3. Vårens solstrålar lyser äntligen på oss och det spritter i benen. Barnen börjar bli stora och självständiga och jag är glad att se hur mycket de har utvecklats under åren.

Vi har arbetat hårt med Nationella proven och har precis gjort klart alla proven! Några barn som har varit bortresta eller sjuka får göra klart så snart vi kan.  Hittills ser resultaten väldigt fina ut och jag är stolt över barnen!

I svenska har vi arbetat på i Zick Zack och går igenom kapitel som vi gjort tidigare och jobbar klart med det man missat. Vi arbeta med läsförståelse både med de som står på raderna och ”mellan raderna”, att man förstår och lägger ihop delar till ett sammanhang.

I matte gör vi klart kapitlet om mätning. Man ska känna till att det går 10 mm på en cm, 10cm på 1 dm och 100cm på 1m. Prata gärna om detta hemma. Nästa avsnitt handlar om klockan, både analog och digital. Repetera gärna hemma och är man osäker på analog klocka finns en bra app som heter Moji Klockis.

I engelska har vi läst, pratat om The Rooney family, moving day. Orden har att göra med flytt och möbler ex table, bed, curtain, carpet mm.

Påminner om Öppet hus på onsdag 18/4. Vi håller öppet hus mellan 16.30-17.00Vi visar barnens arbeten både från skola och fritids. För detta får barnen ledigt på klämdagen 30 april.

Utvecklingssamtalen kommer hållas v .20 och 21. Barnen kommer hålla 15 min samtal själva med föräldern och sedan 15 min med mig. Vi går igenom resultat på nationella proven och stämmer av året. återkommer om tider.

Önskar alla en trevlig helg!