En intensiv vecka har tagit sitt slut. Det märks på barnen att det snart är lov och avslut.

Matte

Den här veckan har vi arbetat klart med kapitlet klockan. Nu behöver de barn som fortfarande är osäkra på den analoga klockan träna mycket hemma. Jag bistår gärna med uppgifter. Tips på app analog klocka, Moji Klockis svenska och för digital klocka djungeltid.

Svenska

I svenska har vi jobbat med egen bedömning av text samt börjat med kamratbedömning two stars and a wish. Barnen får först bedöma hur väl de kan ex skriva tydligt, med mellanrum, stavning mm. Sedan får kompisen läsa texten och ge två stjärnor (två saker som är bra) och sedan en önskan (något som kan bli bättre). Arbetet har gått bra och barnen är duktiga.

Engelska

Vi har spelat memory på engelskan och tränat ord som vi lärt oss de senaste veckorna!

Kommande

I No ska vi starta två teman. Vi börjar med att arbeta med tyngdkraft och sedan kommer våra efterlängtade fjärilslarver om ca två veckor! Det ska bli väldigt kul att arbeta med detta med barnen.

Studiedag

Vi vill påminna om att skolan har studiedag måndag 21/5. Det innebär att skolan är stängd men fritids är öppet. Dagen kommer att ägnas åt bedömningsfrågor för lärarna.

Önskar alla en trevlig Valborg!