Hej! Tillbaka på jobbet och full fart framåt. Jättekul att träffa alla barn igen. Man blir snabbt påmind om att det inte finns någon mjukstart i skolan och vi kör stenhårt direkt!

I veckan har vi jobbat mycket med Forntiden och eleverna har summerat och skrivit om en egen tidsålder för hand och på dator samt illustrerat till. Vi färdigställer det arbetet nästa vecka och går vidare till Jägar och samlarstenåldern. Ett spännanade och roligt ämne som barnen tycker är jättekul att jobba med.

I matten har vi jobbat med att rätta våra slarvfel i böckerna och räkna multiplikation i boken. Nu är det bara att traggla alla multiplikationstabeller då vi lämnar dem en stund nu för att gå vidare till Division. Hojta om ni vill ha övningspapper med multiplikation hem så fixar vi det.

I svenska har vi jobbat vidare med stavning och dubbelteckning k och ck. Vi lyssnar på vokalerna och lär oss enkla stavningsregler. I Lgr-11 står det att barnen ska kunna stava vanligt förekommande ord och detta arbete faller under det målet. det kommer även att bedömas på NP.

idag har vi varit på Snäckan och haft fadderträff. Så härligt att se att 3orna tar så väl hand om 6åringarna. alla hade jättekul och pysslade med hjärtan och kort till Valentines day. Kort finns på Instagram.

På måndag har vi schemabrytande dag och fokus kommer ligga på matematik samt vårt tema om forntiden. Eleverna går mellan 8.00-13.30.

Trevlig helg så brummar vi vidare nästa vecka!