Hej! Efter stort sjukdomsbortfall är nu de allra flesta på benen igen! Vi har hunnit med schemabryt i svenska och räknat vidare i matematik. vi har lagt extra fokus på dessa huvudämnen nu efter avslutat Forntidsprojekt.

I svenska har vi koncentrerat oss på berättande texter med en tydlig början, handling och slut samt en röd tråd. Detta är en av sakerna som bedöms i Nationella proven. vi har även haft en stavningskontroll för att se att barnen kan stava de vanligast förekommande orden.

I matte räknar vi Geometri; trubbig, spetsig och rät vinkel samt övar geometriska begrepp som kon, kub, rätblock och cylinder. Vi har även börjat räkna ut omkrets.

i engelska lär vi oss ord som vi hittar i klassrummet som tex ruler, rubber, pencil, classmate, teacher mm. barnen är alltid duktiga och pigga på att lära sig mer om engelska språket.

Ska även passa på att informera om öppet hus längre fram. Se länken.

Inbjudan till öppet hus Mälarhöjdens skola

Ha nu ett välförtjänt sportlov så ses vi utvilade snart igen!!