Hej! Här kommer veckans tankekarta.

tankekarta-mall

Vi har under veckan bl.a. arbetat med bråk i matteboken. Här har vi lärt oss att täljaren är upp och nämnaren ner. Vi har tittat lite på hur man läser av olika diagram och gjort gjort ett ”gammalt! nationellt prov i matematik. Det senare för att öva lite på hur proven går till. Nästa vecka startar proven över hela Sverige och vi har planerat och komma igång med det första provet i slutet av v.11.

Övrigt har vår student Magnus arbetat med olika känslor och åsikter. Alla har fått en läxa att göra i ämnet och den är hemskickad i går.

I svenskan har vi skrivit en del där vi just nu fokuserar på att hålla den röda tråden i berättelsen.

Vi har också pratat om varför vi uppmärksammar den internationella kvinnodagen och varför man inte ska säga Grattis till kvinnorna den dagen. Låt gärna ert barn berätta mer.

Önskar er en skön helg och må bästa låt vinna i Melodifestivalen (vid en omröstning i klassen tror de flesta på Benjamin Ingrosso…)

Lotta