Äntligen börjar våren knacka på vårt avlånga land. Många elever försöker skynda på vilket medför att de hoppar över våren och hoppar rakt in i sommarskruden.

I svenska har vi arbetat på i Zick Zack och går igenom kapitel som vi gjort tidigare och jobbar klart med det man missat. Vi arbeta med läsförståelse både med de som står på raderna och ”mellan raderna”, att man förstår och lägger ihop delar till ett sammanhang.

I matte gör vi klart kapitlet om mätning. Man ska känna till att det går 10 mm på 1 cm, 10 cm på 1 dm och 100 cm på 1 m. Prata gärna om detta hemma. Nästa avsnitt handlar om klockan, både analog och digital. Repetera gärna hemma och är man osäker på analogaklockan finns en bra app som heter Moji Klockis.

I engelska har vi läst, pratat om The Rooney family, moving day. Orden har att göra med flytt och möbler ex table, bed, curtain, carpet mm.

Påminner om Öppet hus på onsdag 18/4. Vi håller öppet hus mellan 16.30-17.00. Vi visar barnens arbeten både från skola och fritids. För detta får barnen ledigt på klämdagen 30 april.

Utvecklingssamtalen kommer hållas v .20 och 21. Barnen kommer hålla 15 min samtal själva med föräldern och sedan 15 min med mig. Vi går igenom resultat på nationella proven och stämmer av året. Återkommer om tider.

Trevlig helg!

/magister Karlström