F-3 Mälarhöjdens skola

Årskursbloggen för F-3

Veckobrev v.3 3c

Har Sveriges i särklass grymmaste elevgrupp just nu. Diskussioner, kopplingar, nya infallsvinklar, fokuserat, engagerat och glädje.

Vi har under veckan läst, pratat och tittat på film om allt från Big Bang till istiden. Vi avslutade veckan med ett grupparbete där varje grupp fick skriva om en specifik händelse om det vi lärt oss under veckan. Resultatet av detta sitter nu på väggen i klassrummet så om ni har vägarna förbi kom gärna in och läs och bli hänförda.

I matematik har vi pratat om innehållsdivision och delningsdivision. Vi fortsätter detta nästa vecka.

I svenska har vi pratat om bokrecensioner, författare och illustratörer. Ena halvan har besökt biblioteket där vi satt och pratade om böcker vi uppskattar. Även detta fortgår nästa vecka.

Nästa vecka kommer vi fördjupa oss i jägar- och samlarstenåldern. Eleverna kommer då få skriva mer enskilt.

Vi har en VFU-student i klassen vid namn Maria som kommer vara med oss under åtta veckor. Hon är ingen nykomling utan var med oss redan i höstas.

Önskar er alla en trevlig helg!

Glöm inte: Skippa första och sista åket, varje dag.

/magister Karlström

Föregående

Mickels veckoplanering v.4

Nästa

Röda Stugans veckoplanering v.5

1. Linda

Grym elevgrupp = grym lärare! Trevlig helg!

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén