Denna vecka har vi jobbat med svenska djur. Lärt oss leta på biblioteket, pratat om hur man skriver en faktatext och skrivit en 6-fältare.

Vi har pratat, läst och skrivit om jägar- och samlarstenåldern, ena gruppen har även fördjupat sig i bondestenåldern.

I Zick-Zack (Sv) ar vi läst en intervju och tittat på hur den är uppbyggd. Vi har även pratat om vad en författare och en illustratör gör. Hur väljer ni en bok? Var en fråga de fick besvara. Många fick tips från kompisar, några tittade på omslaget och en del läste på baksidan av boken.

På engelskan fick de fortsätta jobba med pet (husdjur) i form av att skriva en bok om ett valfritt husdjur. Resultatet blev vackra alster som kommer få presenteras inför klassen nästa vecka.

Eleverna fortsätter även denna vecka att prestera på topp. Väldigt stolt magister nu som hinner med det som är planerat plus lite till.

Önskar er alla en trevlig helg!

mvh magister Karlström