Till vårdnadshavare för elever åk 1 Mälarhöjdens skola

Som ni vet drabbades vi av en svår vattenläcka under förra veckan. Då tog vi till en del akuta åtgärder och just nu pågår undersökningar om skadornas omfattning. Olyckligtvis är skadorna ganska stora och allvarliga i korridorerna men klassrummen verkar ha klarat sig utan skador tack vare byggnadens konstruktion.

Vi kommer att få tydligare besked i slutet av veckan om vad som ska göras men i korridorerna för åk 1 och 6 väntar mycket arbete och störningarna kommer att vara påtagliga även för årskurs 5. Vi hoppas kunna skapa förutsättningar för att bedriva undervisningen i de ordinarie lokalerna men det blir en utmaning och under perioder kommer det sannolikt inte att vara möjligt då det är för mycket ljud och arbete i korridorerna.

Då det mest intensiva arbetet pågår i korridorerna kommer vi att behöva evakuera klasser, i första hand internt i skolans befintliga lokaler, i andra hand till paviljonger om sådana finns att tillgå och i tredje hand externt till lokaler som ägs av SISAB. I nuläget kan vi inte ge några exakta svar men ni ska vara införstådda med att vi inte avser evakuera några klasser längre än nödvändigt och i första hand internt på skolan. Kan vi bedriva en säker och acceptabelt störningsfri undervisning i befintliga klassrum så kommer vi att göra det.

Vi kommer att informera er löpande och nästa information läggs ut på fredag denna vecka.

Micael Pettersson, rektor
Utbildningsförvaltningen, Mälarhöjdens skola